Фирма „Рилдек“ ЕООД е официален представител за България на руската компания „Мултитехнологии“, която предлага широка гама от продукти и материали, създаващи безопасна и здравословна атмосфера в дома и офиса. Основната им цел е създаването на комплексна защита от вредното въздействие на обкръжаващата го среда.

За постигането на тази цел компанията „Мултитехнологии“ активно се занимава с предлагането на материали, технологии и изделия за здравословна среда на живот.

Инициатори на създаването на компанията са доцентът от катедрата „Безопасност и жизнедеятелност на човека“, заместник ръководителя на Регионалният център по наноидустрия –Нижни Новгород Владимир Антонович Войтович и учените участващи в  разработката на материала Здраволит Генадий Василевич Спирин и Артем Андреевич.

Активни сътрудници на компанията са известни учени и изобретатели: Жак Сюрбек – член на международната комисия по Безопасност на труда и директор на  женевският центъра по изследвания „S.E.I.C. SA 1969“; Василий Филипович Смирнов-доктор на биологичните науки; Вениамин Василевич Беляков-кандидат на техническите науки;Надежда Владимирова Кузнецова-кандидат на химическите науки; управител на фирма“Виватон“ и член на Академията по естествени науки, професор към Правителствената болница на Китай- Александър Михайлович Дерябин и др.

„Мултитехнологии“ е динамично развиваща се компания. През 2009г има получени два патента за свои изобретения и са регистрирали три търговски марки „Здраволит»®“, „Здоровый Дом»®“, „«Азъ-Соль“®.

Получени награди

Два златни медала и диплома –„За високо ниво на разработка“ на международния Салон за нова техника и стоки “Женева“  2009г(Женева, Швейцария)

Бронзов медал на конкурса „LEPINE-2009 (Франция)

Златен и сребърен медал на Салона за Иновации-„Брюксел-2009“ (Брюксел, Белгия)

Носители са на Ордена Шевалие на белгийското правителство

Създали са научно-технически разработки на основата на уникалните минерали бишофит, шунгит и различни наноматериали. „Мултитехнологии“ имат разработени технологии за производството на материали за довършителни строителни дейности, малки архитектурни форми, сухи смеси, топлоизолационни материали, облицовъчни плочки, сувенири и др.

Материала Здраволит е разработен от учените на компанията “Мултитехнологии“. Този материал събира в себе си лечебните свойства на уникалният минерал шунгит и други важни за здравето компоненти. Полученият материал притежава следните свойства:

– предпазва човешкото тяло от вредното въздействие на електромагнитната радиация, излъчвана от вътрешни и външни източници (нивото на спада до 99%). Това е изключително важно за крехките организми на нашите деца.

– Възстановява биологичното поле на човек, което оказва положително влияние върху цялостното здраве.

-аеронизира атмосферата на стаята поради насищане с отрицателни аерони на елементите магнезий, бром, йод, което създава практически балнеоложка атмосфера в стаята.

– Създава се биоцидна, бактерио-гъбична защита на помещенията, завършени с нашия материал. Това е изключително важно в болниците, детските институции, институциите с огромно дългосрочно претоварване на хората.

Освен това, в помещенията довършени с нашите материали се създава приятен температуро-влажен режим, антиелектростатичност, (не задържат прах), абсорбират се миризми (включително тютюн).

От материала Здраволит се произвеждат 5 вида декоративни облицовъчни плочи и гипсова смес за шпакловка. Произвеждат се и защитни стикери за мобилни телефони, сувенири, продукти и икони за православната църква, бижута.

Всички гореизброени свойства на материала Здраволит са преминали необходимите изследвания в Научно изследователски институти-Медицинската Академия в Нижний Новгород, Държавния Университет в Нижний Новгород, Архитектурно-строителната академия, Центъра по наноиндустрия, Централно Конструкторско Бюро Спецрадиоматериалов в Москва.